Over VK Design

Kwaliteit en een correcte prijs gaan hand in hand

Wij zijn ervan overtuigd dat kwalitatief hoogstaand werk niet duur hoeft te zijn, maar wel een correcte prijs met zich meebrengt.

Wij hanteren sinds jaar en dag een correcte prijzenpolitiek, het bewijs daarvan vertaalt zich in ons -verschillende decennialang- bestaan.
Ook merken wij dat we regelmatig dezelfde gezichten terugzien in onze toonzaal. Dit getuigt van een klantentevredenheid en hierdoor ontstaat een nog persoonlijker aanpak voor hun volgend project.

 

 

Om een overheidsopdracht van een bepaalde aard en omvang te kunnen uitvoeren, moet de aannemer aan een aantal voorwaarden voldoen. Indien dit het geval is, krijgt hij een erkenning van de bevoegde regionale minister op advies van de federale erkenningscommissie. Daarbij gaat het enkel om werken, niet om leveringen of diensten. Deze voorwaarden betreffen vooral:

* de technische bekwaamheid;
* de financiële draagkracht;
* de professionele integriteit.

Indien de prijs hoger ligt dan een bepaald drempelbedrag, vormt de erkenning het bewijs dat de aannemer aan deze voorwaarden voldoet.

De erkenning geeft aan de aanbestedende overheden het nodige vertrouwen voor een goede en degelijke uitvoering van de werken.

De erkenning is, met andere woorden, een kwaliteitslabel.

Ons erkenningsnummer : 31229

Erkend in categorie 3D20 & 2D5

 

Interieur- en exterieurcreatie

VK Design is dé totaalinrichter van uw woning, bedrijfsruimte, horecazaak of winkel.

In eigen atelier vervaardigen wij alle maatmeubilair zoals keukens, badkamermeubelen, inbouwkasten, dressings, …

Hebt u een totaalproject, waarbij plafonds, vloeren, wanden, elektriciteitswerken, loodgieterijwerken en dergelijke aan te pas komen?
Wij coördineren het graag! Dit betekent voor u géén meerkost, dan wel een vlotte planning, afhandeling en vooral één aanspreekpunt!

Als één van de grootste verdelers van onze raam-en deurfabrikant in onze regio kunnen wij een antwoord bieden aan al uw nieuwbouw- of renovatiewerken wat betreft ramen, deuren en poorten. Hierbij aansluitend verzorgen wij ook graag uw zonwering en raamdecoratie.

Historiek

Alles is meer dan 40 jaar geleden begonnen toen Daniël, stadsbediende wat bijkluste in zijn garage. Het ging dan om kleine werken zoals het leggen van valse plafonds, muurbekledingen en kleine aanpassingswerken. Van het een kwam het ander, en de werken werden steeds maar groter, ramen laters keukens en badkamers. Vanaf 1980 hield hij de stadsdienst voor bekeken en werd een eigen bedrijf opgestart aan de Nieuwe vaart in Gent. De tijd van bijklussen was zeker niet onbelangrijk, want dit heeft het fundament van ons klantenbestand gelegd.

In de lente van ’86 werd er samen met zijn broer Dirk de éénmanszaak omgevormd tot een PVBA het was een goede beslissing doordat Dirk meubelmaker / binnenhuisinrichter van opleiding was en de richting van keukens en inrichtingen was definitief ingeslagen. Door de steeds grotere uitbreiding van de werkzaamheden begon de toenmalige locatie uit zijn voegen te barsten.

In september 1994 werd dan de knoop doorgehakt om het terrein met bijhorende gebouwen aan te kopen op het kruispunt Brielken / Kwade weg. Bij deze overgang kwam de derde broer Norbert, die een technische opleiding genoten heeft deeltijds de rangen versterken.

Laatstgenoemde besloot in het najaar van 2005 zijn taak van voornamelijk keuken- en interieurplanning over te dragen aan Stefaan, zoon van Daniël.

Stefaan werkte reeds sinds 1997 op de werkvloer, waardoor hij zijn technische ervaring gemakkelijk kon gebruiken om correcte offertes, nauwgezette planning en goede opvolging van de werken te waarborgen.

Begin 2009 verliet Daniël, de oudste van de gebroeders Van Kerckvoorde, de firma voor een welverdiend pensioen.
De dagelijkse leiding van de firma werd vanaf dat moment zo herverdeeld dat Stefaan het gedeelte buitenschrijnwerk op zich nam en Dirk de coördinatie van de interieurbouwers voor zich hield.

Exact drie jaar later, begin 2012, vervoegt ook Dirk’s zoon, Tom Van Kerckvoorde de rangen als rechterhand van Stefaan in de firma.
In de jaren daarop volgend specialiseert hij zich in alles wat met buitenschrijnwerk te maken heeft om begin 2022 het vennootschap van de firma over te nemen van zijn vader.

Vandaag is het bedrijf dus definitief overgedragen aan de tweede generatie en bouwen Stefaan en Tom met de 14 andere medewerkers verder aan de toekomst.
Stefaan volgt vandaag alles op wat met interieurbouw heeft te maken en timmert daarnaast aan een geheel nieuwe afdeling binnen het bedrijf waar een heuse webshop en handel over heel België en Nederland van windschermen, zonwering en terrasoverkappingen bij komt kijken.
Tom leidt de ploegen die het buitenschrijnwerk plaatsen en zorgt voor de planning.

Bekijk meer realisaties in onze inspiratiegalerij

Sommige foto’s aangeleverd

Tip

Je kan bij ons kosteloos parkeren. Net voor de
deur. Bovendien stopt Tramlijn 1 Flanders
Expo-Evergem net aan onze toonzaal.