Is dubbel glas nu echt verplicht ? lees er hier alles over.

Reeds van begin 2020 bestaat er een dubbelglasverplichting. De afwezigheid van dubbel glas resulteert vanaf 1 januari 2020 in drie of negen strafpunten naargelang het gebrek al dan niet algemeen is. Vanaf 1 januari 2023 wordt dit opgetrokken tot negen of 15 strafpunten.

Belangrijk voor eigenaars en verhuurdes is dat het ontbreken van dubbel glas vanaf dan op zich aanleiding kan geven tot het ongeschikt verklaren van de woning. Dat is het gevolg van de wijziging van het besluit op de woningkwaliteit die de regering intussen definitief heeft goedgekeurd.

Wetende dat de agenda van vele schrijnwerkers 3 tot 8 maanden vooruit meestal goed gevuld staat, houdt men hier toch best vroeg genoeg rekening mee. Verwacht wordt dat prijzen hierdoor in de loop van 2022 wel eens verder zouden kunnen stijgen. Deze laatste trend heeft zich in 2021 al goed gemanifesteerd mede door de gevolgen van de coronacrisis maar waarschijnlijk helaas nog zijn hoogtepunt nog niet bereikt.

Tip

Je kan bij ons kosteloos parkeren. Net voor de
deur. Bovendien stopt Tramlijn 1 Flanders
Expo-Evergem net aan onze toonzaal.